Het lijkt erop dat steeds meer Nederlanders hun hond bij het asiel dumpen, omdat ze het dier niet meer in huis willen hebben. Wij vinden dit een treurige ontwikkeling en gaan kijken waarom dit zo is. In dit artikel gaan we het hebben over het feit dat steeds meer huishoudens hun honden naar het asiel brengen.

honden in het asiel

Men kan de hond niet aan

Een groot deel van de honden bezitters onderschat de opvoeding van een hond. Ze slaan de puppycursus over en naarmate een hond ouder wordt hebben ze er veel werk aan om de hond op te voeden. Het maakt het extra lastig, omdat de meeste mensen niet weet hoe ze de honden in een later stadium nog moeten opvoeden. Wat blijkt is dat de honden lastig te sturen zijn en dat daarom sommige eigenaren besluiten de hond naar het asiel te brengen.

Hoe lang een hond gemiddeld bij een familie blijft is onbekend. Het schijnt dat het grootste gedeelte er zelfs al voor kiest om een hond binnen 2 รก 3 jaar weg te doen. Helemaal de combinatie van kleine kinderen en een jonge hond die niet wil luisteren, schijnt een lastige combinatie te zijn.

Mensen gaan op vakantie

Er zijn mensen die op vakantie gaan en hun hond naar het asiel brengen ter opvang. Wanneer ze dan terug keren van vakantie (of misschien wel helemaal niet geweest zijn) komen ze de hond niet eens ophalen. De honden asielen in Nederland zijn er helemaal klaar mee en willen er graag wat tegen doen, omdat er normaal gesproken betaalt moet worden wanneer je een hond bij een asiel onder wil brengen. Er zijn zelfs al asielen die uitgesproken hebben de eerst volgende keer de politie te waarschuwen.

Te weinig tijd

Een andere reden die veel voorkomt is dat mensen te weinig tijd hebben om een hond te onderhouden. Tegenwoordig leiden mensen drukke levens. Ze werken, proberen een kind op te voeden en willen zo nu en dan ook nog met vrienden en familie afspreken ook. Dit allemaal vreet veel energie, waardoor het uiteindelijk lastig blijkt om tijd voor de hond te vinden. Zo zien we dat veel mensen aangeven niet de tijd te hebben om voor een hond te zorgen en de hond niet de liefde kunnen geven die het verdient.

Dit is voor sommige mensen onbegrijpelijk, maar uiteindelijk zijn we allemaal niet hetzelfde. Laat ons weten wat jij hier van vind door een reactie onder dit bericht te plaatsen.