katHonden en katten worden ook steeds vaker verzekerd, de medische zorg voor dieren is in Nederland van een hoog niveau en de medische kosten van een huisdier kunnen hierdoor ook oplopen. Het is daarom verstandig om je huisdier te verzekeren. Zeker omdat je het met een huisdier nooit weet, het kan een simpel verkoudheid zijn, maar je hond kan ook net iets verkeerds gegeten hebben wat ergens is blijven steken waardoor hij geopereerd zal moeten worden. Wie zijn huisdier regelmatig laat vaccineren zal erachter komen dat dit al niet heel voordelig is, denk er dan maar eens goed over na wat het zou kosten wanneer je huisdier een operatie nodig heeft.

Je hond verzekeren

Veel mensen zullen het onzinnig vinden om een huisdier te verzekeren maar ze vergeten dan wel vaak dat het dier een onderdeel is geworden van het gezin. Daarnaast is het met huisdieren net als met kinderen ze worden ziek op de meest onverwachte en onhandige momenten. Nu is je kind automatisch meeverzekerd met jou als volwassene en hoef je je daar in eerste instantie geen zorgen om te maken. Maar je huisdier is niet automatisch meeverzekerd. Je zou niet de eerste zijn die omdat de kosten van een medische ingreep te hoog uitvallen, deze niet uitgevoerd kan worden en dat daardoor het dier niet geholpen kan worden, waardoor vervroegd afscheid vaak onvermijdelijk is. Oplossing? Je huisdier laten verzekeren.

Wat zijn de kosten van een zorgverzekering

De kosten voor een huisdier liggen maandelijks op een bedrag dat gemiddeld tussen de € 10,- en € 15,- zal liggen. Een ding is wel zo hoe jonger het dier is op het moment dat je het dier verzekerd, hoe lager de premie zal zijn voor de rest van het leven van het dier. Wanneer je hond nog jong en gezond is is het dus een investering die op latere termijn zich zal belonen. De zorgverzekering 2016 regelingen zijn voor zowel uzelf als uw hond is iets om goed te vergelijken. Want jezelf verzekeren is belangrijk en die van jouzelf is verplicht die van je hond is op vrijwillige basis. Toch loont het om beide goed te verzekeren!